Welcome to the Quilting Board!

Already a member? Login above
loginabove
OR
To post questions, help other quilters and reduce advertising (like the one on your left), join our quilting community. It's free!

Results 1 to 6 of 6

Thread: Can't use my mom's Morse :(

  1. #1
    Senior Member wannaquilt1's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    Tennessee
    Posts
    742

    Can't use my mom's Morse :(

    I finally got my mom's machine here in SC and I plugged it in and was getting it ready and the footpedal shocked me! I'm so upset. I guess i have to have it rewired. I'm so bummed. I didn't think it would need rewiring since it's from 1970 something o well.

  2. #2
    Senior Member pinkberrykay's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    SOO, MI
    Posts
    825
    are you able to find another foot peddle faster then you would rewiring it. Sorry this happened, I hate when I want to start something and can't cause it broke.

  3. #3
    Senior Member wannaquilt1's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    Tennessee
    Posts
    742
    Quote Originally Posted by pinkberrykay View Post
    are you able to find another foot peddle faster then you would rewiring it. Sorry this happened, I hate when I want to start something and can't cause it broke.
    I'm afraid to use it without rewiring it since it shocked me and the whole thing is metal.

  4. #4
    Super Member quilt addict's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Southern California
    Posts
    2,489
    It may be a simple loose connection. I would just open the foot pedal and see where there may be a wire touching the case. It is a simple fix that anyone that quilts can do. And you will be back in business in minutes. Of course make sure you have unplugged the machine since there is a short somewhere. Don't want anything to get damaged.

    I hope that helps.
    Lisa

  5. #5
    Super Member sewbeadit's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Washington
    Posts
    3,075
    Sounds like it needs rewired. Sounds like it is shorting out somewhere. Good luck, sorry you can't use it yet, they can really sew.
    Sewbeadit
    W. Washington

  6. #6
    Senior Member wannaquilt1's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    Tennessee
    Posts
    742
    Quote Originally Posted by sewbeadit View Post
    Sounds like it needs rewired. Sounds like it is shorting out somewhere. Good luck, sorry you can't use it yet, they can really sew.
    i know i'm so bummed! DH said when we get more $ i can take it in to get it rewired. So at least I will be able to use it eventually. Im just so sad cuz when i set it up it brought back so many memories. I have 2 kids though ages 4 and 7 and I don't want them to get a shock by the wires so It's in the garage

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.