Welcome to the Quilting Board!

Already a member? Login above
loginabove
OR
To post questions, help other quilters and reduce advertising (like the one on your left), join our quilting community. It's free!

Results 1 to 9 of 9

Thread: Designer 1

  1. #1
    Member MrsClaas's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Wisconsin
    Posts
    48
    Blog Entries
    1
    I have a Viking Designer 1 that I have had in storage for about 2 years. I got it out and now the touchscreen doesn't respond when I touch it. Has this happened to anyone? I love this machine and felt like I was in a huge slump not being able to use it - heartbroken to have it treat me so poorly!!

  2. #2
    Super Member donnajean's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Holland, PA
    Posts
    3,889
    Did you have it stored in a climate controlled enviornment? It has computer parts that may have been damaged by too much heat or cold.

  3. #3
    Member MrsClaas's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Wisconsin
    Posts
    48
    Blog Entries
    1
    I had it stored in the cabinet I purchased for it, in my home. Perhaps the heat and humidity did some damage?

  4. #4
    Super Member featherweight's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Westminster, Co
    Posts
    2,700
    You will probably have to take to shop for new screen. They aren't cheap.

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Missouri
    Posts
    170
    I have a Designer 1 have never had any problem with it, I would be sick if it didnt work, hope it is nothing serious

  6. #6
    Power Poster mighty's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Upland CA
    Posts
    18,367
    Just got my Designer 1 out of shop, had the same problem. Had to replace the entire touch screen, I guess static can cause them to go out. They advised me to clean entire surface of machine with pledge multi surface cleaner, spray on rag and wipe machine down.

  7. #7
    Super Member featherweight's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Westminster, Co
    Posts
    2,700
    Quote Originally Posted by mighty
    Just got my Designer 1 out of shop, had the same problem. Had to replace the entire touch screen, I guess static can cause them to go out. They advised me to clean entire surface of machine with pledge multi surface cleaner, spray on rag and wipe machine down.
    Wow, Thanks for the tip. I have some at the computer desk. I am doing it today!!!

  8. #8
    Power Poster mighty's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Upland CA
    Posts
    18,367
    It was quite a $$ fix hope by using this the screen will not to out again.

  9. #9
    Senior Member Extreme Quilter's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Southern California
    Posts
    383
    My touch screen malfunctioned several years back when it fortunately was still under warranty. It lit up but did not respond. If it wasn't replaced under the warranty, it would have costed me plenty.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.