Welcome to the Quilting Board!

Already a member? Login above
loginabove
OR
To post questions, help other quilters and reduce advertising (like the one on your left), join our quilting community. It's free!

Page 2 of 2 FirstFirst 1 2
Results 11 to 17 of 17

Thread: Embroidery help, please!!!

  1. #11
    Senior Member ywoodruff5's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    CA and MN
    Posts
    381
    Be sure to use wash-a-way stabilizer on top and you might want to try it on one of the discarded towels before you go any further.

  2. #12
    Super Member franc36's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Tennessee
    Posts
    1,288
    Quote Originally Posted by newbee3 View Post
    usually means the top thread is not threaded correctly or the tension need to be adjusted I would take out the bobbin and the upper thread and re thread the machine and insert the bobbin.
    I would try this. If that does not work, it may need some adjusting by your Bernina dealer. I'd use the same color thread in the bobbin if it does not work after rethreading and adjusting the tension. That is what I do if I don't have time to take my machine in to be serviced.

  3. #13
    Senior Member sherian's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    out
    Posts
    643
    Blog Entries
    1
    Sorry about your day, hope tomorrow will be a great day!

  4. #14
    Super Member Beachbound's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Florida
    Posts
    1,132
    Thank you all! I do use the wash away I went back yesterday & gave her another good cleaning. Took the module off & made sure she was sewing correctly. I tried a few other things and I think what went wrong is I tried using sewing thread instead of embroidery thread. I was told I could use either at my Sewing Center but my Nina wasn't liking it. After getting everything in order she was going fine...for awhile then the computer icon showed red. Big sigh!!! Couldn't figure that one out for awhile. It said the cables were loose but we even changed them out & couldn't get it going. I finally checked under the hoop & sure enough it was jammed. I had used too light of a stabilizer. Abort another mission! clean, rethread, double the stabilizer & she was working again. Good golly! I feel like I just had a lesson in trouble shooting! Seriously, thanks for answering! I need the back up!
    .* .*)) -::-
    ((.*~Dody.*))
    -::- ((.* .*((.. *-::- ...

  5. #15
    Super Member
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Keller, TX
    Posts
    6,576
    Way to hang in there. I saw some one make all embroidery as a patch then sew it on with invisible thread. Made for less waste and more accurate placing. Maybe try that some time now that you have the machine under control.
    Linda

  6. #16
    Super Member Beachbound's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Florida
    Posts
    1,132
    Linda, that sounds like a good idea for me, right now!!!
    .* .*)) -::-
    ((.*~Dody.*))
    -::- ((.* .*((.. *-::- ...

  7. #17
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Phenix City, Alabama
    Posts
    674
    I understand. Im sitting infront of the repair store now with my brother machine. They open in 30 minutes. Sigh.... Hope it comes back soon.

Page 2 of 2 FirstFirst 1 2

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.