Welcome to the Quilting Board!

Already a member? Login above
loginabove
OR
To post questions, help other quilters and reduce advertising (like the one on your left), join our quilting community. It's free!

Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: Help!! Sewing machine not working

  1. #1

    Join Date
    Feb 2009
    Location
    NE IOWA
    Posts
    178
    I just went to sew on my pfaff 7530 and the foot pedal is not working. It turns on ok and lights but when I use the pedal - I get nothing. Any suggestions?

  2. #2
    Power Poster BellaBoo's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Front row
    Posts
    14,671
    Blog Entries
    2
    One of my foot pedal runs by air ( I have no idea how) and it had a tiny nick in the cord and would't work at all. If it is electrical, probably a wire came loose or a spring wire broke. Take the petal apart and you can probably fix it. If you can't you haven't lost anything by trying.

  3. #3

    Join Date
    Feb 2009
    Location
    NE IOWA
    Posts
    178
    thank - I will try that

  4. #4
    Power Poster Sadiemae's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Idaho
    Posts
    11,366
    Blog Entries
    20
    My connection where the foot peddle hooked into the machine became loose. The dealer just played with it for a minute and it works fine now.

  5. #5
    Super Member C.Cal Quilt Girl's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Central Ca
    Posts
    2,622
    First... breath, unplug, pray, plug all back in.....
    Hope it worked :)

  6. #6
    Super Member quilttiludrop's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Lebanon, Oregon
    Posts
    1,420
    It's got to be the connection wiring!

  7. #7
    Moderator sharon b's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Northern Indiana
    Posts
    20,484
    Blog Entries
    10
    How old is the machine ?is it still under warranty ?If so do not take it apart, you might void the warranty

    try wiggling the cord or unplugging it and plugging it back in

  8. #8

    Join Date
    Feb 2009
    Location
    NE IOWA
    Posts
    178
    I tried to unplug and plug back in - didn't help.
    Tried to take apart I got the acrews out couldn't get the plastic apart and afraid of breaking it. I will take to shop tomorrow. I was hoping to get a binding sewed on tonight.

  9. #9
    Super Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    South Carolina
    Posts
    3,236
    Unplug foot pedal wipe off the connection part. You may have a bit of lint. Try looking in the where the connection goes into the machine maybe a bit of lint or thread in there. You can always beg the machine to please start working, telliing it how much you love this machine.
    I love my Pfaff 7570.

  10. #10

    Join Date
    Feb 2009
    Location
    NE IOWA
    Posts
    178
    It's at the shop - hoping to have it back tomorrow or I have to wait till monday.
    Thanks for your help!

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.