Welcome to the Quilting Board!

Already a member? Login above
loginabove
OR
To post questions, help other quilters and reduce advertising (like the one on your left), join our quilting community. It's free!

Results 1 to 5 of 5

Thread: Question on Handi Quilter Frame

  1. #1
    Member DeeDee1280's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Burlington, NC
    Posts
    34

    Question on Handi Quilter Frame

    Can I use my DSM on this frame? I have not been able to find anything other than Handi quilters with frame. I have an opportunity to purchase the frame only but need to know if I will be able to use my table top machines. If this is possible, is $150.00 a good price?

  2. #2
    Senior Member DeneK's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Commerce, Ga
    Posts
    712
    I am using my Janome 1600P. I bought a new carriage with control that will fit my Janome and a speed control to go with it. However, I continue to have problems with thread breaking at sporadic intervals. Everytime I think I have it licked, it happens again. Someone gave this one to me. She had been trying to sell it with no buyers and she just wanted it out of the way since she had a new "real" longarm. I probably paid another $150 for the carriage and control.

    Even with all the problems, I would still rather work with my quilts loaded on the frame than to try and make a good quilt sandwich for quilting the regular way.

    Oh yes -- forgot to mention that my HQ is one of the older (maybe oldest) models.

  3. #3
    Power Poster MadQuilter's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    ELVERTA, CA
    Posts
    12,949
    Blog Entries
    1
    Yes, you can use a DSM on the frame BUT it should be a model with a relatively large throat. If it has a regular throat, then you won't have a lot of room for a pattern since the quilt will be rolled into the throat area. I have a Grandquilter (same as DeneK's machine size-wise) for mine. One of these days I'll actually use it. lol
    Martina
    Life, Liberty, and the Pursuit of Fabric!

  4. #4
    Super Member brushandthimble's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    North of Boston, MA, USA
    Posts
    3,630
    Yes you can use a DM, but you will need a carriage to put the machine on. The carriage is what makes the machine able to do the free motion, circles, etc. Not a bad price, but a carriage will cost you as much again.
    After 2 years with the same signature I have been requested to remove it. Bye

  5. #5
    Super Member AliKat's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Phoenix, AZ
    Posts
    2,660
    You can always call HQ and they will tell you what you'd need to make it work.

    ali
    Have fun quilting! If it isn't fun, you will miss a lot.
    ali

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.