Welcome to the Quilting Board!

Already a member? Login above
loginabove
OR
To post questions, help other quilters and reduce advertising (like the one on your left), join our quilting community. It's free!

Results 1 to 8 of 8

Thread: new foot control for FW

  1. #1
    Member
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Dayton, Ohio
    Posts
    51

    new foot control for FW

    Recvd in the mail today a new foot control for my FW from 221 parts. Plug looks the same but won't go all the way in, being a new plug is it because it is stiff or what? Anyone else have this problem. Plus can't find a phone number for 221 to ask a question.

    Any input would be appreciated.
    thanks,
    Becky

  2. #2
    Super Member Candace's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Outer Space
    Posts
    9,545
    Can you e-mail who you purchased it from? The plug won't fit on the machine or in the outlet??

  3. #3
    Member
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Dayton, Ohio
    Posts
    51
    oh, on the machine. Guess I can email but going on a retreat tomorrow and would have liked to take the new foot. I will send an email maybe I will get a response today.

    tks

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Harrisburg, OR
    Posts
    444
    Read here.... I had the same problem on my 15-91.
    http://blog.sew-classic.com/2009/11/...r-control.aspx

  5. #5
    Member
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Dayton, Ohio
    Posts
    51
    tks misskira, I got a phone number from a friend for 221 parts and they said they are made tight is wiggle and push and after a couple of times it will be looser. I am going to follow the tips on the blog, tks for sending it. You people on quilt board rock!

  6. #6
    Super Member jbj137's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Duncan, SC, 29334 USA
    Posts
    2,793
    Blog Entries
    2
    I just bought a new one on E-bay for my 301A
    that I also purchased on E-bay.
    The control was very tight.
    Just wiggled & pushed a little & it worked jsut fine.
    J J
    J J (jbj137)

    I am a G.R.I.T.
    G = girl R =raised I = in T = the S = South

  7. #7
    Super Member k9dancer's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Mena, Arkansas
    Posts
    1,337
    Blog Entries
    2
    I had this problem one time, too. Didn't matter what I tried, So I bought another one with a different controller and it was fine. The first one I was able to use on another machine.
    Stephanie in Mena

  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    middle TN
    Posts
    995
    I've had the same troouble from some of my FW's. I've had to plug them into extension cords for that reason, because I don't want to wear them out or leave them plugged into the wall.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.