phone service still out

Old 08-07-2010, 08:22 AM
  #1  
Power Poster
Thread Starter
 
nativetexan's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: home again, after 27 yrs!
Posts: 19,388
Default

grrr Com Cast isn't coming till Sunday. my portables don't work even though i got a dial tone when i put in new batteries. i'm so tired of chatting with them.
i called A t & t where i used to have my phone service and they said i can't keep the same number.i hung up!
sigh.i'm not happy.
anyone have this type problem?
nativetexan is offline  
Old 08-07-2010, 08:32 AM
  #2  
Super Member
 
donnajean's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Holland, PA
Posts: 4,157
Default

Is Comcast your "wired" service or a Internet phone service. If it is a wired service, you should have a box outside where the line connects to your house. I have Verizon. When there is a problem with phone service, I have to take a "wired" phone outside, open that box, connect the phone in the jack there. If I get a dial tone there, the problem is in my house.

Disconnet all your phones & then connect just one at a time to see if 1 phone has a problem.

The way my house was wired inside is called piggy back. If just one connection is bad, I lose all of the phones. I learned this when the painter sprayed water into an outlet when removing wallpaper. I did not know until he left that I had no phone service. I replaced that jack & got my service back without having to pay Verizon.
donnajean is offline  
Old 08-07-2010, 08:36 AM
  #3  
Power Poster
Thread Starter
 
nativetexan's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: home again, after 27 yrs!
Posts: 19,388
Default

com cast took over from quest service, no box that i know of
i'm changing back to quest right now!
nativetexan is offline  
Old 08-07-2010, 08:39 AM
  #4  
Super Member
 
donnajean's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Holland, PA
Posts: 4,157
Default

Does comcast have a website with some troubleshooting hints?


Originally Posted by nativetexan
com cast took over from quest service, no box that i know of
i'm changing back to quest right now!
donnajean is offline  
Old 08-07-2010, 08:45 AM
  #5  
Power Poster
Thread Starter
 
nativetexan's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: home again, after 27 yrs!
Posts: 19,388
Default

they aren't very helpful. i had to get my modem and read the back. it's tight to get to and black on black is hard to read. that went on and on. i chatted online
nativetexan is offline  
Old 08-07-2010, 08:53 AM
  #6  
Super Member
 
donnajean's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Holland, PA
Posts: 4,157
Default

So this is a phone service coming though you "cable" line & not a wire to your house? Most of my neighbors have this kind of service & I hate it. When we have a power failure, I'm the only one that has phone service on their house phone. Then, if I call them on their cell phone no.'s, it's usually a toll call for me.

I have Comcast for cable TV. I've learned that whenever there is a problem, unplug everything, wait 60 seconds & then plug it back in again. That usaually fixes TV issues.

My friend in Pgh, PA has Comcast & they are at his house about every week. I talk to him through Skype. Last week the Comcast guy was sitting there having a beer while waiting to see if he resolved anything with their service.


Originally Posted by nativetexan
they aren't very helpful. i had to get my modem and read the back. it's tight to get to and black on black is hard to read. that went on and on. i chatted online
donnajean is offline  
Old 08-07-2010, 08:54 AM
  #7  
Super Member
 
amandasgramma's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: La Pine Oregon, USA
Posts: 5,907
Default

I had one phone that caused those problems. We eliminated that phone and everything worked. Good luck!
amandasgramma is offline  
Old 08-07-2010, 09:00 AM
  #8  
Power Poster
Thread Starter
 
nativetexan's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: home again, after 27 yrs!
Posts: 19,388
Default

well quest must have done something good or com cast did ,which i doubt. my phones are now working. the new land line one didn't work down here for some reason but the old one is doing fine. i took the new land line upstairs and put it in the kitchen where i had one before.
so i'm happy. not to cancel the work order for Sunday!
thanks all.
nativetexan is offline  
Old 08-07-2010, 06:03 PM
  #9  
Power Poster
 
Join Date: Nov 2007
Location: SW Iowa
Posts: 32,856
Default

I'm glad you got your phones back. What a hassle.
littlehud is offline  
Old 08-07-2010, 10:17 PM
  #10  
Google Goddess
 
Join Date: May 2009
Location: Central Indiana (USA)
Posts: 30,181
Default

glad you figured it out

Originally Posted by nativetexan
well quest must have done something good or com cast did ,which i doubt. my phones are now working. the new land line one didn't work down here for some reason but the old one is doing fine. i took the new land line upstairs and put it in the kitchen where i had one before.
so i'm happy. not to cancel the work order for Sunday!
thanks all.
craftybear is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
moooommmmy
General Chit-Chat (non-quilting talk)
29
12-09-2013 02:22 PM
gale
QB Help Center
1
10-01-2013 04:18 PM
Krystyna
General Chit-Chat (non-quilting talk)
3
02-25-2013 05:32 PM
Rhonda
General Chit-Chat (non-quilting talk)
5
07-30-2011 06:31 PM
amma
General Chit-Chat (non-quilting talk)
14
11-18-2009 11:21 PM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


FREE Quilting Newsletter


SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.